KVKK AYDINLATMA METNİ

  ARİF MALYER ELEKTRONİK TERAZİ LABORATUVAR CİHAZLARI VE KİMYEVİ MADDELER SAN. TİC. LTD. ŞTİ.   6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA   AYDINLATMA METNİ   Veri Sorumlusu   ARİF MALYER ELEKTRONİK TERAZİ LABORATUVAR CİHAZLARI VE KİMYEVİ MADDELER SAN. TİC. LTD. ŞTİ. olarak (Bundan sonra “Şirket” olarak anılacaktır.) kişisel verilerinizi, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması […]

Rotary Evaporatör – Döner Buharlaştırıcı Nedir? ve Rotary Evaporatör -Döner Buharlaştrıcı Cihazları Nelerdir?

Rotary Evaporatör – Döner Buharlaştırıcı cihazları; genel olarak vakum altında buhar basıncı düşürülerek, çözücülerin düşük sıcaklık altında buharlaştırılması için kullanılan cihaz grubudur. Düşük buhar basıncı çözücülerin hızlı bir şekilde düşük sıcaklıkta buharlaşmasını ve ana maddenin sıcaklıktan etkilenmeden çözücüden ayrılarak alınmasını sağlar. Uygulamanın etkinliği, sıcaklık kontrollü banyo – vakum değeri – kondanser soğutma sıcaklığının korreaslasyonu ile […]

Kjeldahl Azot Protein Tayini Nedir ve Kjeldahl Azot Protein Cihazları Nelerdir?

Kjeldahl yöntemi ile azot / protein analizi için en yaygın kullanılan yöntemdir. Uygulama sırasında amonyum, aminler vb. azot içeren tüm bileşikler tespit edilmektedir. Genel gıdalar, et ve et ürünleri, hayvan yemleri, atık su vb. çevre uygulamaları gibi bir çok farklı matrikste kullanılabilen bir uygulamadır. Uygulama olarak 3 adımlı bir analiz olarak değerlendirebiliriz; Yaş Yakma Uygulaması: […]

Liyofilizasyon / Freeze Drying Nedir?

Liyofilizasyon / Freeze Drying; Liyofilizasyon; ürünlerin dondurularak kurutma işlemidir. Genel olarak ürünlerin, temel özelliklerini kaybetmeden, dehidrasyonu için kullanılmaktadır. Prensipte; Ürünün tamamiyle dondurulması ve vakum atmosferi altında, oluşan buz kristallerinin süblimleştirilmesi işlemidir. Düşük sıcaklıklarda gerçekleşen bir uygulama olduğu için, ürünün moleküler ve fiziksel yapısına zarar vermeden dehidrasyonu sağlayan br kurutma tekniğidir. Liyofilizasyon işlemi, Liyofilizatör / Freeze […]

Hızlı/Güvenilir Şarap ve İçecek Analizleri

Genel olarak, üretim aşamasında hammadde girişinden son ürüne kadar farklı parametrelerin kontrol edilmesi ve sürecin yönetilmesi gerekmektedir. Sadece son ürün analizi yapılması, üretilen ürünün kalitesini belirmekte ancak üretilen ürünün geri dönüşü ne yazık ki olmamaktadır. Bir çok sektörde olduğu gibi, İçeçek Sektöründe, özellikle Şarap vb. fermante ürün üretiminde, süreç yönetimi pahalı ve uzun süre alan analizler […]